söndag 26 augusti 2012

KÖTTFÄRSOMELETT I UGN




















Ingredienser:
Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
Köttbuljong
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan

Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano

Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt.
Salta och peppra och lägg i buljongen.
Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min.
Ta ut och lägg på fyllningen.
Höj värmen till 225 gr.
Fördela köttfärsen i formen.
Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen.
Fördela skivade coctailtomater över omeletten.
Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.