onsdag 16 januari 2013

SESAMPANERAD KYCKLING MED UGNSPOTATIS















6 port
Ingredienser:
1 kilo kycklingfileer
1 vispat ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 burk med sesmfrön
salt
smör

Potatis
ströbröd
olivolja
flingsaltalt

Rosepepparsås:
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
salt och peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 200–225 grader, skrubba eller skala potatisen.
Skär dem på mitten, pensla med rikligt av olivolja, strö över ströbröd och salta.
Ställ in i mitten på ugnen. Om kycklingfileerna är stora, dela dem på mitten.
Ha sesamfrön och ströbröd på en tallrik och ha vispat ägg i en.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör, när smöret tystnat, eller fått en nötaktig lukt så är det dags att börja bryna kycklingen.
Doppa fileebitarna i vispat ägg och sedan i sesamblandningen och salta
Bryn dem på bägge sidor tills kycklingen är klar.

Under tiden gör du rosepepparsåsen: 
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk.
Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar.
Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Dekorera med rosepeppar.
Servera sedan allt med en god krispig sallad.

Källa: http://www.femme.se/jennysmatblogg