torsdag 7 mars 2013
HÄLSOSOPPA
4 port
Ingredienser:
1 gul lök
smör att steka i
2 potatisar
500 g morötter
1/2 kuvert saffran
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
1 dl apelsinjuice (alt 3 msk koncentrat)
salt och peppar
1 dl matlagningsyoghurt
Färsk ingefära
hackad gräslök, persilja eller annan örtkrydda
Gör så här:
Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
Skala potatisen och morötterna och skär dem i bitar.
Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med saffran.
Fräs alltihop i ytterligare några minuter.
Tillsätt sedan buljongen och sjud soppan i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i pressad apelsin.
Värm soppan och späd med ytterligare lite buljong om så önskas.
Smaka av med salt och peppar.
Riv ingefäran och blanda den med yoghurten efter smak.
Ringla lite av såsen över soppan.
Strö över hackade örter och servera.
Källa: www.femme.se/matplatsen