Ingredienser:2 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk torkad persilja
2 lagerblad
salt och peppar
2 bakpotatisar
1 dl matyoghurt
Gör så här:Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med kummin och paprikapulver.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Rör ner lök, vitlök och paprika och låt de steka med en stund.
Häll i tomatpuré och buljong och krydda med persilja, lagerblad, salt och peppar.
Skala och riv potatisen och tillsätt i kastrullen och låt allt koka ca 20 minuter.
Servera gulaschen med yoghurt.