3 port.
Ingredienser:
600 g färska räkor
2 msk olivolja
1 st finhackad gul lök
1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
ev lite cognac
salt och nymalen peppar efter smak
1 knippe dill, finskuren, till garnering
Gör så här:
Skala räkorna men spara skalen.
Ställ räkorna svalt så länge.
Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut.
Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré.
Fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter.
Sila. Häll tillbaka buljongen i en kastrull.
Häll i grädde och koka ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac.
Arrangera räkorna vackert och garnera med dill.