lördag 23 mars 2013
OSTPAJ MED LUFTTORKAD SKINKA OCH SALLAD
Ingredienser:
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk vatten
Fyllning
200 gram (västerbotten) ost
2,5 dl lättmjölk
0,5 tsk peppar
0,5 tsk salt
3 st ägg
Sallad
1 msk balsamvinäger
50 gram blandad sallad
12 st körsbärstomater
1 msk olja
0,5 tsk peppar
1 st röd paprika
0,5 tsk salt
1 msk vatten
9 skivor parmaskinka
Gör så här:
Pajform (gärna med löstagbar kant), 22 eller 24 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 200 °C ca 10 minuter.
Grädda färdigt hela pajen i 200 °C 20 minuter.
Blanda smör och mjöl till en grynig massa, gärna i matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg.
Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar.
Häll äggstanningen i pajskalet och grädda färdigt pajen, ca 20 minuter.
Gör dressingen. Blanda vatten, vinäger och olja med salt och peppar.
Kärna ur paprikan och strimla den.
Skär sellerin i bitar och finstrimla vårlöken.
Dela tomaterna i halvor.
Grovstrimla sallaten och strö den över pajen.
Lägg de övriga grönsakerna ovanpå och ringla över dressingen.
Rulla ihop skinkskivorna och arrangera dem ovanpå salladen strax före serveringen.
Kan serveras ljummen eller kall.