måndag 10 januari 2011
FRANSKA CHOKLADMARÄNGER
Ingredienser:
3 st äggvitor
2 dl socker
50 gram mörk choklad
Gör så här:
Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme.
Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål.
Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp i 5-10 minuter.
Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.
Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner.
Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
Klicka ut marängen i 15 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme!