torsdag 9 augusti 2012

ÅLANDSPANNKAKA















Till ca 15 bitar
Ingredienser:
1 liter mjölk (3%)
1½ dl mannagryn
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk nystött kardemumma

Tillbehör:
Sylt
Vispad grädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken.
Vispa ner mannagrynen och koka till en gröt 4-5 minuter. Låt svalna.
Vispa samman ägg, mjöl, socker, salt och kardemumma. Blanda ner i gröten.
Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 24x35 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Låt pannkakan kallna. Skär upp i bitar.
Pannkakan håller sig 3-4 dagar övertäckt i kylen.

Källa: mor-mia.blogspot.se