måndag 13 augusti 2012

PEPPARSÅS













Ingredienser:
1 gul lök
25 gr smör
1 tsk nymald vitpeppar
1 tsk mellanmald svartpeppar
Lite cayennepeppar
½ tsk salt
1 tsk Worcestersauce
1 tsk Japansk soya
1½ dl rödvin
2 tärningar ekologisk grönsaksbuljong
1 liter grädde
2 tsk svartvinbärsgelé

Gör så här:
Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg.
Blanda i all peppar och bryn en stund.
Häll på vin, Worcester, soya och buljongtärningar.
Låt koka kraftigt 10 min, så buljongen reduceras.
Rör ner nästan all grädde, salt och gelé.
Koka en timme på svag värme, rör då och då, så det inte bränns.
Späd med mera grädde och ev lite mjölk om såsen blivit för tjock.

Källa: bloggreceptboken 2011