måndag 13 augusti 2012

RABARBERPAJ












Ingredienser:
300 g rabarber
3 tsk potatismjöl
Smör + skorpmjöl (till formen)
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk grovmalen kardemumma
1/2 tsk torkad ingefära
1 tsk vaniljsocker
200 g marsipan eller mandelmassa
Florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet.
Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen.
Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Lägg rabarberbitarna på smeten.
Grovriv marsipan/mandelmassa och strö över.
Grädda i mi tten av ugnen 30-35 min.
Sikta över florsocker.

Källa: Salt & Peppar