torsdag 9 augusti 2012
FRUSEN MASCARPONECHEESECAKE
Ingredienser:
4 st ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex
Garnering
Jordgubbar, hallon, vinbär
Gör så här:
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
Rör ner mascarponen.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.
Källa: Leila bakar