Ingredienser:
1,8 kg Potatis
1 kg fläskfilé
2 röd paprika1 gul paprika
1 rödlökar
1 ask körsbärstomater
300g fetaost
Ruccola
1½ dl olivolja
2 msk soja
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Limésås:
5 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
Pressad lime
Gör så här:
Strimla 2 st fläskfiléer och lägg i marinaden över natt. Eller minst 5 timmar.
Smörj en långpanna och lägg i ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten)
Salta. Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10 minuter.
Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och röd lök i strimlor. Låt vara inne i 15 min.
Lägg sedan över skivade tomater och en burk fetaost i små kuber.
In i ugnen igen i ca 15 minuter till.
Serveras med kall sås och en vanlig sallad.