onsdag 15 augusti 2012

CRINKLES




















Ingredienser:
150 g mörk choklad
75 g margarin
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
0,75 tsk bakpulver
2 krm salt
Florsocker att rulla i

Gör så här:

Smält choklad och margarin på svag värme i en kastrull.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt poröst i ett par minuter med elvisp.
Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten.
Rör ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt tills det blir en klumpfri smet. Kyl smeten några timmar, eller frys den så den blir lite mer lätthanterlig.
Ta fram smeten och rulla 30-35 bollar. Rulla bollarna i florsocker, lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till dem lätt. Baka mitt i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter.

Källa: gronaskafferiet.se