måndag 24 oktober 2011

KYCKLINGGRATÄNG MED BACON & VITLÖK















Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
salt
svart peppar
2,5 dl creame fraiche
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk Thai sweet chilisås

Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor.
Skär bacon i bitar.
Smörstek kyckling och bacon och krydda med salt och peppar.
Ställ åt sidan när köttet har fått lite lagom färg.
Smörj en ugnsfast form och häll i kyckling och bacon.
Blanda creame fraiche, vispgrädde, parmesanost, sweetchilisås, kycklingfond och pressad vitlöksklyfta.
Häll blandningen över kycklingen och baconen så att det täcker.
Hit kan man förbereda och lägga plast på och ställa in i kylskåpet.
Gratinera 10-15 minuter i 225 grader mitt i ugnen.
Servera tillsammans med en god sallad och ris.

söndag 9 oktober 2011

UGNSBAKAD LAX MED GRÄDDKOKT SAVOYKÅL













4 port:
Ingredienser:
Laxfilé 4 bitar
600 g Potatis
1/4 stort Savoykålhuvud
3 dl Vispgrädde
Citronklyftor (till servering)
salt
olja
en klick smör

Gör så här:
Värm ugnen till 120 grader.
Pensla laxen med olja och salta den.
Lägg laxen i en ugnsfast form och baka cirka 15 minuter.

Skär bort stocken från kålen och strimla den.
Koka upp grädden, lägg ner kålen och koka cirka 5 minuter tills grädden börjat tjockna något.
Smaka av med salt. (red gärna av med lite maizena för att få den lite tjockare)
Koka potatisen mjuk och häll direkt bort vattnet.
Pressa potatisen före servering och servera den med salt och en klick smör.

Källa: http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/