måndag 24 oktober 2011

KYCKLINGGRATÄNG MED BACON & VITLÖK















Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
salt
svart peppar
2,5 dl creame fraiche
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk Thai sweet chilisås

Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor.
Skär bacon i bitar.
Smörstek kyckling och bacon och krydda med salt och peppar.
Ställ åt sidan när köttet har fått lite lagom färg.
Smörj en ugnsfast form och häll i kyckling och bacon.
Blanda creame fraiche, vispgrädde, parmesanost, sweetchilisås, kycklingfond och pressad vitlöksklyfta.
Häll blandningen över kycklingen och baconen så att det täcker.
Hit kan man förbereda och lägga plast på och ställa in i kylskåpet.
Gratinera 10-15 minuter i 225 grader mitt i ugnen.
Servera tillsammans med en god sallad och ris.