söndag 9 oktober 2011

UGNSBAKAD LAX MED GRÄDDKOKT SAVOYKÅL













4 port:
Ingredienser:
Laxfilé 4 bitar
600 g Potatis
1/4 stort Savoykålhuvud
3 dl Vispgrädde
Citronklyftor (till servering)
salt
olja
en klick smör

Gör så här:
Värm ugnen till 120 grader.
Pensla laxen med olja och salta den.
Lägg laxen i en ugnsfast form och baka cirka 15 minuter.

Skär bort stocken från kålen och strimla den.
Koka upp grädden, lägg ner kålen och koka cirka 5 minuter tills grädden börjat tjockna något.
Smaka av med salt. (red gärna av med lite maizena för att få den lite tjockare)
Koka potatisen mjuk och häll direkt bort vattnet.
Pressa potatisen före servering och servera den med salt och en klick smör.

Källa: http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/