tisdag 25 maj 2010

TRYFFELKAKA



Ingredienser:

150 gram smör
3 dl socker
1 dl cacao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smör i en kastrull, häll i socker, blanda,ta bort från plattan.
Sen i med cacao, vaniljsocker, äggen(ett i taget),och avslutningsvis mjölet.
Ta sedan en pajform och lägg ett bakplåtspapper på, häll i smeten.
In i mitten av ugnen 175 grader 20 min exakt.
När du tar ut den så kommer den vara mkt kladdig, men den stelnar när den svalnar.
Låt den svalna snabbt, gärna i kyl eller ute om du har möjlighet.
Vänd sen upp den på ett fat och dra av bakplåtspappret.

Tryffeln:
300 gram vitchoklad-hackad
50 gram smör
1 dl grädde

Smält smöret, i med grädden, koka upp, sen i med den hackade chokladen.
Blanda till en jämn smet.
Låt svalna, när den är bredbar, så breder du den över kladdkakan du bakat.
Jag serverar den oftast med lite rårörda hallon eller passionsfrukt.

Ha den i kylskåp, men ta fram den 30 min innan servering.

Källa: http://malinblingbling.blogg.se/2010/may/dagens-smarriga.html