lördag 29 maj 2010

GETOSTPAJ MED SALAMI















Ingredienser:
Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
3 msk vatten
0,5 tsk salt


Fyllning:
1 halv dl pinjenötter
100 g tunt skivad salami ( milano eller felini)
1 burk grillad paprika 200 g
2 dl grovhackad ruccola
100 g getost/ fetaost
3 ägg
250 g kesella
1 dl mjölk
1 halv tsk salt
1 krm peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smör i kuber.
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg. Knåda inte degen.
Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter). Låt gärna pajskalet (eller degen) stå i kylen i 20 minuter innan du gräddar den. Du kan också slå in pajdegen i lite gladplast och lägga i kylen i 30 minuter samt sedan kavla eller trycka ut den i formen innan bakning.
Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
Grädda pajskalet i 5-10 minuter. 

Rosta pinjenötterna i torr och het panna.
Strimla salamin och låt paprikan rinna av.
Fördela paprikan och salamin i pajskalet.
Strö över pinjenötter, ruccola och smulad getost/ fetaost.
Vispa ihop ägg, kesella, mjölk , salt och peppar. Häll i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter i 200 grader.