söndag 13 juni 2010

APRIKOSRUTOR MED KOKOSTÄCKE



Ingredienser:

2 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
200 g smör
250 g konserverade aprikoser
3 msk kokos till långpannan

Kokosglasyr
4 msk smält smör
1 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
200 g kokosflingor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en långpanna med smörat bakplåtspapper och pudra kokos över.
Skär aprikoserna i små bitar. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken och de avsvalnade smöret.
Bred ut hälften av smeten i långpannan. Fördela aprikoserna jämnt över hela ytan och bred över resten av smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en liten kastrull och låt den sakta sjuda i 10 min.
Ta ut kakan. Bred på kokosglasyren och grädda ytterligare i ca 10 min.
Skär kakan i så stora rutor som du önskar innan den kallnat.
(Kakan går utmärkt att frysa.)

Källa: http://www.pernillawahlgren.se/Pernillasrecept/tabid/81/Default.aspx