tisdag 22 juni 2010

FLÄSKFILÉ I KANTARELLSÅS




Ingredienser:

500 g fläskfilé
2 liter rensad svamp (helst gula kantareller)
2 burkar färskost med kantarellsmak
ca 4-5 dl vispgrädde
Smör till stekning
Salt och sv.peppar

Gör så här:
Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar.
Smöra en ugnsfast form och lägg i det stekta köttet.
Smörstek svampen och salta lite lätt.
Häll den stekta svampen över köttet.
Klicka över färskosten och häll sist över grädden så att den nästan täcker.
Sätt in formen mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
Tillbehör kokt ris och sallad.

Källa: http://mor-mia.blogspot.com/2009/07/flaskfile-i-kantarell-sas.html