fredag 10 september 2010

JORDGUBBSCHEESECAKE



Ingredienser:
Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smör

Fyllning 1:
450 gram Philadelfia ost
200 gram osockrade jordgubbar
3 st ägg
1,3 dl strösocker

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smula sönder kexen och blanda med smält smör eller margarin.
Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Grädda i 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.
Grädda ytterligare 5 minuter och låt svalna.
Ställ i kylen några timmar eller dagen innan servering.

Källa: http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen