torsdag 18 augusti 2011

BRESAOLAFILE MED SPARRISSÅS




















Ingredienser:
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 st bresaola, tunna skivor

Sås:
500 g grön sparris, färsk
2 dl vispgrädde
100 g getost, fransk
salt
svartpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Sås: Skär av det nedersta på sparrisen.
Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
Ta upp den och spara kokvattnet.
3. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med knappt 1 dl kokvatten.
Häll i grädden och två tredjedelar av getosten.
4.Mixa och smaksätt med salt och peppar.
Smaka av såsen och tillsätt mer chevré eller kryddor om så behövs.
Häll såsen i en ugnssäker form.
5. Putsa köttet fritt från hinnor.
Skär det i bitar. Krydda med salt och peppar.
6. Bryn köttet runt om i smör en het stekpanna.
Ta upp det. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
7. Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°.
8.Koka sparrisen, som är kvar, lättsaltat vatten ca 3 minuter.
9. Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet.
Servera med sparris och potatis.