söndag 19 juni 2011

COOKIE RABARBERPAJ



Ingredienser:
500 g rabarber
70 g pecannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,8 dl ljust muscovadoråsocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse (Maizena)
florsocker att pudra över
vispad grädde till servering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka pekannötterna grovt.
Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke.
Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
3. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter).
Strö över 3/4 dl muscovadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt.
4. Fördela degen över rabarbern i oregel bundna bitar.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
5. Ta ut och låt svalna något.
Pudra över florsocker.
Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Källa: http://www.ica.se/Recept/cookie-rabarberpaj-713921/