lördag 25 maj 2013

MUSSELGRYTA MED GRÄDDE, VITLÖK OCH PERSILJA

4 portioner
Ingredienser:
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 msk  Smör
2 dl vitt torrt matlagningsvin
2 dl Vispgrädde
1/5 tsk salt
1 dl finhackad bladpersilja

Gör så här:
Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten.
Släng musslor som inte stängs när du knackar på dem.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i lite smör tills de är mjuka och glansiga.
Häll på vinet och låt puttra. Tillsätt saltet.
Häll på grädden och låt koka upp.
Lägg i musslorna och lägg på locket.
Låt koka ca 3 minuter tills musslorna har öppnat sig.
Strö över persiljan.
Servera musslorna rykande heta, gärna med ett gott bröd.