onsdag 20 november 2013

PEPPARKAKSBISCOTTI

ca 40 st
Ingredienser:
100 gram smör
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
4-5 tsk pepparkakskryddor
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
½ tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda rumsvarmt smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda samman de torra ingredienserna: mjöl, pepparkakskryddor, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Vänd sen ner dem väl i äggsmeten.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över lite råsocker.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Ta ut plåten och stäng av ugnen.
Skär längderna i bitar och ställ tillbaka plåten i ugnen så att kakorna får torka i eftervärmen tills ugnen kallnat [eller över natten].