torsdag 20 februari 2014

LÄTTBAKADE FRALLOR


Ingredienser:
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl special + lite mjöl till utbakningen

Gör så här:
Lös jästen i saltet och tillsätt vatten, mjölk och honung.
Rör runt och häll i mjölet lite i taget. Det ska vara en lite lös och kladdig deg.
Strö över lite mjöl över degen och täck med plastfolie.
Låt jäsa i 1,5 timma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Strö ut en liten bädd av mjöl på bakbordet och häll ut degen, knåda inte!!
Strö ytterligare lite mjöl på degen och platta ut den till en rektangel.
Skär degen i bitar och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Det blir lite olika form på dem och de ska vara kladdiga.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 17-20 minuter.
Låt dem kallna på galler utan bakduk (så att ytan behålls knaprig och fin).