måndag 6 april 2015

KARUSELLTÅRTA MED NOUGATFYLLNING


Ingredienser:
Botten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vispgrädde
1 rulle kavlat marsipanlock

Fyllning:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
150 g nougat
2 msk kakao
1 msk smör

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjölsorterna och bakpulvret, och sikta ner.
Rör om och häll upp i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i 7 minuter, 200 C.
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna under plåten.
Koka upp socker och grädde till fyllningen.
Ta från värmen och rör i nougaten i bitar.
Vispa i kakao och smör, och låt svalna.
Bred fyllningen över bottnen.
Vispa grädden och bred hälften över krämen.
Skär bottnen i 4 cm breda remsor.
Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet.
Fortsätt med att vira de andra remsorna runt om tills de är slut.
Lägg på marsipanlocket och klipp bort överflödiga bitar.
Spritsa resten av grädden runt kanten.
Garnera efter tycke och smak.