torsdag 13 augusti 2020

CEASARPAJ


4-6 port
Ingredienser:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
svartpeppar
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
3 dl riven parmesan
2 msk sardellcreme

Garnering:
1 pkt bacon
romansallad
riven parmesan

 Vitlökssås:
2 dl creme fraiche (34%)
4 msk majonnäs
1 finhackad (inte riven) vitlöksklyfta
en gnutta salt

Gör så här:
Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en form.
Nagga och förgrädda i 225 C, 10 min.

Rensa och bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Strimla purjo och vitlök och stek i smör tills de mjuknat.
Blanda ner kycklingen och salta & peppra.
Lägg fyllningen i skalet. Vispa i hop ägg, mjölk, grädde, 2 dl av osten och sardellcremen. Häll äggstanningen i formen och strö över 1 dl ost.
Sänk värmen till 200 C och grädda ca 40 minuter.


Blanda allt till vitlökssåsen och låt stå kallt och dra en stund.

Skär bacon i mindre bitar och stek frasiga.
Strö dem över pajen tillsammans med strimlad sallad och riven parmesan.

Serveras med en god sallad och vitlökssåsen.