tisdag 17 november 2015

CHOKLADRULLTÅRTA MED MARSHMALLOWDFYLLNING



Ingredienser:
4 ägg

2 ½ dl strösocker

3/4 dl vatten

1/4 tsk vaniljpulver

1,8 dl vetemjöl

½ dl kakao

1 tsk bakpulver

en nypa salt

Fyllning

2 dl vispgrädde

2 dl florsocker

100 g cream cheese (t.ex. Philadelphiaost)

2-3 dl mini-marshmallows (+ extra för dekoration)

Gör så här:
Sätt på ugnen på 190 grader.
Vispa äggen ljust och fluffigt, tillsätt sockret och fortsätt att vispa.

Vispa sen ner vatten och vaniljpulver på låg hastighet.

Sikta ner vetemjöl, kakao och bakpulver och blanda försiktigt.
Tillsätt även saltet. Blanda bara tills allt är helt blandat.

Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper (jag använde ugnens egna plåt).
Fördela smeten jämnt över bakplåtspappret och grädda i 7-8 minuter.

Ha florsocker på ett annat bakplåtspapper.
Vänd sen kakan ner på den (medans kakan är varm).
Pilla försiktigt bort bakplåtspappret. Rulla ihop kakan och låt svalna ihoprullad.


Fyllning: Vispa grädden hårt.

Vispa cream cheese tillsammans med florsockret.
Vänd sen ner det i grädden och blanda till allt är helt blandat.
Vänd sen ner mini-marshmallows.
Rulla försiktigt upp rulltårtan och ha på fyllningen jämnt.
Rulla ihop den igen och jämna till kanterna.
Dekorera gärna med lite chokladsås och mini-marshmallows.