onsdag 24 januari 2018

TOBLERONEPARFAIT

ca 10 port

Ingredienser:
200 g toblerone
50 g mjölkchoklad
1 msk kakao
6 äggulor
1 dl socker
5 dl grädde

Gör så här:

Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden löst. Smält chokladen över vattenbad. Blanda chokladen med äggblandningen och rör försiktigt ner grädden. Lägg i plastfolieklädd form i frysen minst 6 timmar (eller över natten).

Chokladkolasås
Ingredienser:
75 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vatten
2 msk kakao
1 krm salt

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda ca 5 min. Låt svalna.

Ta fram parfaiten och stjälp upp på ett fat. Ringla lite av den ljumna kolasåsen över och servera med färska bär och resten av såsen vid sidan av.