onsdag 15 april 2020

BOUNTYKAKA I LÅNGPANNA


32 st

Ingredienser:
200 g kokosflingor
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2,5 dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker

Mjölkchokladganache
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör

kokosflingor att dekorera med

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
I en bunke vispar du lätt ihop ägg och strösocker för hand tills det blir vitt och pösigt (men inte ett tjockt fluff). Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du täcker kakan med mjölkchokladganachen.
Bryt ner mjölkchokladen i en värmetålig skål av glas eller metall. Ha även i smöret.
Värm upp vispgrädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka upp.
Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Låt stå i 5 min innan du försiktigt rör ihop till en jämn chokladsmet. Låt ganachen svalna och tjockna i rumstemperatur innan du häller den över kakan.
Ställ kakan i kylskåpet tills ganachen stelnat innan du dekorerar med kokosflingor och skär upp i rutor.

Har du inte farinsocker? Byt ut mot strösocker. Kakan får då inte samma sega konsistens eller kolasmak men det blir fortfarande väldigt gott.