onsdag 20 maj 2020

RABARBERKAKA


Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 rabarberstjälkar (ca 250 g)
2 msk strösocker
1 tsk maizena majsstärkelse/Potatismjöl

Florsocker till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 cm i diameter.
Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
Skär rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda rabarbern med socker maizena majsstärkelse.
Fördela rabarbern över hela kakan och baka mitt i ugnen 40-50 min. Känn med en sticka att den känns torr när du tar ur den.
Låt kakan vila 10 min i formen innan du stjälper upp den.
Pudra med florsocker och servera med lite vaniljsås.

Tips: Om du har en springform så kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Då blir det enkelt att ta ur kakan efter den är bakad.