måndag 14 oktober 2019

CHOKLADMUFFINS



Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
1 st ägg
3/4 dl mjölk
1/2 dl vegetabilisk olja
1/2 dl hett kaffe

Topping:
vispgrädde
oboy
kakao

Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk, kaffe och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät smet.

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk, kaffe och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät smet.

Sätt formar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 min.

Prova med en sticka så muffinsen är genomgräddade.

Goda att äta som de är eller toppa dem med någon god frosting/topping. Exempelvis O´boygrädde är gott att spritsa på.