fredag 24 september 2021

PASTA SALSICCIA



4 port.
Ingredienser:
olivolja, till stekning
3 klyftor vitlök
smör, till stekning
4 färska salsicciakorvar
2 dl vispgrädde
1 pkt passerade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 dl vitt vin
oregano (några kvistar)
timjankvist (några kvistar)
4 port pasta
salt
svartpeppar, nymalen

Gör så här:
Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. 
Sautera den en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.
Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja. 
Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. 
Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. 
Tillsätt tomatpurén och vitt vin. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. 
Servera med några varv från pepparkvarnen.