lördag 25 december 2010

LEILAS CORNFLAKES CRISPS




















Ingredienser:
100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella

1 l cornflakes

300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här:
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad.
Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper.
Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen.
Smält 1/3 av den i ett vattenbad,
tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält.
Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad,
gärna med hjälp av en gaffel.
Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).