torsdag 13 januari 2011

KOLABROWNIES




Ingredienser:
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Gör så här:
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
Rör i sockret, vaniljsockret och äggen.
Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm.
Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen.
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta,
de ska inte ta färg.
Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät.
Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den in i kylen!

* Dulce de leche får man genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3-4 timmar.
Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen.