fredag 14 september 2012

VITLÖKSBRÖD















4-6 st
Ingredienser:
olivolja (ca 1 dl) + mer i flaska
3 vitlöksklyftor (eller fler)
havssalt
oregano
svartpeppar
formfranska

Gör så här:
Pressa ner vitlöksklyftorna i oljan, ställ åt sidan.
Ringla över olivolja direkt från flaskan på bröden,
ta hjälp av en pensel och bred ut lite.
Bröden ska vara rejält inoljade på ena sidan alltså!
Låt dem stå och dra en stund, vänd sedan på dem och pensla på olivoljan som är blandad med vitlöken.
Ta mycket! Låt bröden stå och suga åt sig en stund, som svampar.
 Lägg dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper, och strö över lite flingsalt, nymalen svartpeppar och oregano.
Sätt in i mitten av ugnen på 225C i ca 10 minuter tills bröden har en lite gyllene färg och är lite krispiga.