tisdag 20 november 2012

OST & SKINKFYLLDA GIFFLAR




















2 runda pizzabottnar
Ingredienser:
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt
Skinka
Brieost
Grillkrydda

Gör så här:

Ta färdig pizzadeg eller gör egen.
Arbeta degen väl för hand ca 5 min.
Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar.
Tryck ut varje deg på mjölat bakbord med lätt oljade fingrar.
Skär sedan upp i trekanter.
Lägg på valfri fyllning.
Ex. ½ skiva rökt skinka, en ”tärning” brieost och en nypa grillkrydda.
Rulla från den breda sidan mot den smala.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
grädda i 200 grader ca 10-15 min.