torsdag 26 september 2013

CHILI CON CARNE



4-6 portioner

Ingredienser:
600 g blandfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 burkar Heinz vita bönor i tomåtsås
2 burkar krossade tomater
6 msk tomatpuré
2 msk smör
2 köttbuljongtärningar eller 4 msk kalvfond
4 msk ketchup
1 msk paprikapulver
2 tsk kinesisk sojasås
salt och peppar

Gör så här:
Bryn färsen i smör i ca 3 min på hög värme.
Tillsätt finhackad gul lök och vitlök.
Sänk värmen rejält, salta och peppra och rör om.
Tillsätt tomatpurén och paprikapulver och bryn i några minuter.
Tillsätt ketchup, soja och fond.
Rör ner krossade tomater och bönor.
Låt koka i ca 10 min under lock.
Smaka av och servera med gräddfil och baguette.