onsdag 25 september 2013

CRÈME BRULÉE MED SMAK AV LAKRITS


4 portioner
Ingredienser:
4 äggulor
4 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
2 rågade tsk lakritspulver
Ett par matskedar råsocker till den brända ytan

Gör så här:

Sätt ugnen på 150C.
Häll nykokt vatten i en långpanna eller ugnsform, så mycket som krävs för att vattennivån når till hälften av formarna du tänkt använda, när de är nerställda i formen.
Värm upp vispgrädden ihop med strösockret och lakritspulvret.
Ta av kastrullen från värmen precis när det börjar koka.
Vispa upp äggulorna i en bunke så att de blir lite fluffiga, och häll ner gräddblandningen i bunken med äggen samtidigt som du fortsätter att vispa.
Fyll formarna, och ställ ner dem i vattenbadet.
Låt det stå i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
Ställ formarna i kylen (inte på glasskivan, för då kan den spricka) och låt dem gärna stå över en natt, annars räcker ca 3 timmar.
Precis före servering, täck formarnas yta med råsocker, och bränn av med brännare för att få den karamelliserade ytan.

Källa: http://baraenkakatill.blogspot.se/