torsdag 30 januari 2014

CHOCOLATE CREAM PIES

Ingredienser:
Pajskal
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
½ tsk vaniljpulver
100 g smör, rumstempererat
3/4 dl florsocker
1 äggula

Chokladkräm
100 g mörk choklad
4-5 äggulor (60 g)
3/4 dl strösocker
2 ½ msk maizena
½ tsk vaniljpulver
3 ½ dl mjölk
2 msk smör

3 dl vispgrädde
mörk choklad/strössel

Gör så här:
Blanda mjöl, kakao och vaniljpulver i en liten skål.
Vispa smör och florsocker fluffigt i en annan skål.
Vispa ner äggulan och tillsätt dom torra ingredienserna.
Arbeta ihop till en deg och låt vila i kylen i en timme.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Kavla sen ut degen till 3-4 mm tjock och tryck ut i små pajformar.
Nagga med en gaffel och grädda i ugnen i ca 10-12 min. Låt svalna.
Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg i en skål.
Blanda äggulor, socker, maizena och vanilj i en annan skål.
Koka upp mjölken i en kastrull, häll den över ägguleblandningen och vispa ordentligt.
Häll tillbaka i kastrullen och värm upp under vispning tills det tjocknar.
Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och vispa tills choklad och smör har smält.
Låt svalna helt.
Ta ur pajskalen ur formarna och fördela chokladkrämen i pajskalen.
Toppa gärna med grädde och strössel eller hyvlad choklad.