torsdag 14 augusti 2014

LAX- OCH POTATISPAKET


4 port.
Ingredienser:
4 st laxfiléer
Babyspenat
Smör/Flytande margarin
Citronpeppar
Italiensk salladskrydda

Färskpotatis

Såsen:
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
Örtsalt
Peppar

Gör så här:
Lägg laxfiléerna på varsitt ark aluminiumfolie.
Lägg önskad mängd babyspenat över.
Klicka smör över eller ringla flytande margarin.
Krydda med citronpeppar.
Skiva färskpotatis på ett annat folieark.
Klicka smör över och krydda med italiensk salladskrydda.
Vik ihop paketen och kör dem i ugnen (eller på grillen) i 225° i ca 20 min.
Gör under tiden vitlökssåsen på creme fraiche, en pressad vitlöksklyfta (eller två),
lite örtsalt och lite peppar.