fredag 13 mars 2015

AMERIKANSK COOKIE MED CHOKLAD & KOLA


12–14 bitar 
Ingredienser:
200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke.
Blanda ner ägget.
Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl.
Blanda ihop allt till en deg.

Blanda ner choklad och Dumlekola.
Rör ihop allt till en smulig deg.

Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.
Strö över lite grovhackad choklad.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min.
Låt den svalna i formen.
Pudra över lite florsocker före servering.
Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.