onsdag 27 maj 2015

HALLONLAKRITSPAJ MED CHIAFRÖN


För 3–4 portioner.
Dubblera för vanlig pajstorlek

Ingredienser:
Pajdeg:
4–6 st dadlar
1,5 dl nötter (t ex valnöt eller pekannöt)
1 krm äkta vaniljpulver
1 nypa himalayasalt

Fyllning:
3 dl hallon
2 tsk honung
2 msk chiafrön
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk lakritspulver

Gör så här:

Pajdeg: Blötlägg dadlarna i minst fem minuter.
Mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt vaniljpulver och salt.
Mixa ner 4–6 dadlar tills du får en lättarbetad pajdeg.
Tryck ut i en liten pajform, cirka 10 cm i diameter.

Fyllning: Mixa alla ingredienser och kyl i minst en halvtimme,
eller över natten. Bred sedan ut fyllningen över pajdegen.