onsdag 18 maj 2016

ROY FARES CHOKLADFONDANT MED NUTELLA OCH DULCHE DE LECHE



ca 8 port.

Ingredienser:
Fyllning
100 g dulce de leche
200 g nutella
flingsalt

Chokladfondant
250 g mörk choklad
250 g smör
270 g ägg, rumsvarma (4-5 st)
250 g florsocker (4 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)

Gör så här:
Fyllning
Spritsa ut runda bollar av nutellan på bakplåtspapper och strö över flingsalt. Stoppa in i frysen minst 30 minuter. Bollen får inte vara större i diameter än formen. Ta ut och lägg på en liten klick dulce de leche och ställ tillbaka i frysen.

Chokladfondant
Smält smör i en kastrull, ta kastrullen från spisen och tillsätt den hackade chokladen och blanda ordentligt tills all choklad har smält.Knäck upp äggen i en bunke och blanda ned det smälta smöret och chokladen. Avsluta med att blanda i siktat florsocker och vetemjöl.

Klä runda formar eller ringar 6 cm i diameter 4 cm höga med en remsa bakplåtspapper på sidorna och en i botten och lägg på en bricka som får plats i frysen.

Fyll formen till strax under hälften och ställ i frysen, ta ut efter 20 minuter och lägg i en nutella- och dulceboll centrerat i formen och fyll på med lite mer fondantsmet, inte hela vägen upp, mest så att det täcker bollen.

Baka på 185 grader i 12-14 minuter beroende på storleken på ringen eller koppen. Låt stå några minuter, ta bort bakplåtspappret i botten, lägg fondanten på din tallrik och lyft bort ringen och ta bort bakplåtspappret.