måndag 2 oktober 2017

TRIPLE CHOCOLATE & CARAMEL TART


12 bitar
Ingredienser:
Choklad pajbotten
60 g mörkt muscovadosocker (3/4)
150 g vetemjöl (2 ½ dl)
20 g kakao (½ dl)
120 g smör
15 g äggula (1st)

Chokladkola
300 g smör
200 g vispgrädde (2 dl)
180 g strösocker (2 dl)
280 g ljus sirap (2 dl)
24 g kakao (4 msk)

Chokladganach
100 g mörk choklad
100 g vispgrädde (1 dl)
1 msk smör, mjukt

Att strö över
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Choklad pajbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg. Låt den vila i en plastpåse i kylen 20 minuter. Fodra en pajform 24 cm i diameter, jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen i 20 minuter. Grädda pajskalet i 10 - 12 minuter.
Chokladkola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda till mjukt kulprov ca 122-124 grader. Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna i rumstemperatur minst 3 - 4 tim.

Chokladganach: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält, låt svalna något och blanda i smöret. Häll ganachen över kolan, bred ut den jämt och fint. Strö över flingsalt.