måndag 21 januari 2019

FLÄSKFILÉGRYTA MED BACON OCH GRÄDDE


Ingredienser:
1 fläskfilé, ca 500 g
1 gul lök
ca 250 g svamp, t ex kantareller eller champinjoner
1 pkt bacon
4 dl grädde
2 msk soja
2 tsk dijonsenap
1 buljongtärning
salt
svartpeppar


Gör så här:
Putsa fläskfilén och skär den i skivor som du bryner i en stekpanna i smör eller olja.
Lägg över i en stor skål. Hacka och bryn löken, och lägg sedan över i samma skål.
Ansa och skiva svampen, och stek den i smör. Lägg över i skålen.
Klipp baconet i bitar, knaperstek det och låt det rinna av på en tallrik med hushållspapper.
Mätt upp grädden i stekpannan och rör ner, buljongtärning, soja och dijonsenap.
Lägg sedan ner allting som du brynt och stekt i stekpannan igen, låt puttra samman ett par minuter, och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Servera med ugnsrostade rotsaker, som t ex potatis, palsternacka och morot.