måndag 18 februari 2019

VEGETARISKA BÖNWRAPS MED RÖDLÖKSSALSA



3–4 portioner, 25 minuter.

INGREDIENSER:
2 st rödlökar, finskurna
2 st lime
2 msk olivolja + lite extra
1 chili, finskuren
1/2 tsk socker
salt
1 kruka koriander
2 tsk spiskummin, gärna hel
2 tsk finhackad rosmarin
1 burk borlottibönor à 400 g
nymalen svartpeppar
salladsblad
4 små tortillabröd
skott eller groddar

GÖR SÅ HÄR:
Lägg rödlöken i en liten bunke. Pressa över en lime och låt stå i minst tio minuter. 
Tillsätt två msk olivolja, chili, socker och lite salt. 
Grovhacka det mesta av koriandern och blanda ned.
Rosta spiskummin i torr stekpanna. 
Tillsätt rosmarin, avrunna bönor och lite extra olivolja.
Låt det hela bli ordentligt varmt. Häll över i en bunke, mosa lite slarvigt med gaffel.
Riv över skalet av den andra limen och lite saft. 
Blanda väl och smaka av med salt, peppar och kanske lite extra olivolja.
Placera salladsblad på varje tortillabröd. Lägg en klick bönor i mitten. 
Toppa med rödlökssalsa, skott eller groddar samt extra koriander. 
Vik in ena änden och rulla ihop ordentligt.