fredag 22 november 2019

SVEAS CHOKLADKOLA


Ingredienser:
2 dl socker
1 dl kakao
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
100 g smör

Gör så här:
Häll alla ingredienser: socker, kakao, grädde, sirap, vaniljsocker och smör i en kastrull. Rör i hop medans det kokar upp och sänk sedan värmen så kolan sjuder. Låt sjuda tills kolan uppnått 125-127 grader, ca 20-30 minuter.

Under tiden det sjuder klipper du till inslagningspapper av smörgåspapper, ca 6 x 6 cm.

Lägg bakplåtspapper i en liten form och häll smeten över och låt svalna. Efter ca 15 minuter kan du med en förskärare dra vågräta och lodräta linjer med 2 cm mellanrum. Gör detta var 15.e minut tills kolan är sval och fast. Då klipper du i skårorna till kolor. Slå in kolorna och det går jättebra att förvara i kyl eller frys. Tina upp dem bara innan servering.