fredag 6 mars 2020

PULLED PANCAKE



4 port.

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 1/4 dl mjölk
3 äggulor
3 äggvitor

Till stekning
smör

Till servering
vispgrädde
sylt
florsocker

Gör så här:
Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ned detta i smeten försiktigt så fluffigheten bevaras.

Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar. Lägg till baka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.
Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och en stor klick vispad grädde.